Κλείνει και πάλι η βρετανική Βουλή μέχρι τις 14 Οκτωβρίου

Κλείνει και πάλι η βρετανική Βουλή μέχρι τις 14 Οκτωβρίου
epaselect epa07814685 The EU flag flutters outside the British Houses of Parliament in central London, Britain, 03 September 2019. Britain's Prime Minister Boris Johnson faces a vote in Parliament from Conservative rebels who are joining with opposition parties in bringing forward a bill designed to stop Britain leaving the EU on 31 October without an agreement. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το γραφείο του Τζόνσον ανέφερε ότι το διάστημα της νέας αναστολής είναι το μικρότερο δυνατό ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την ομιλία της βασίλισσας, με την οποία θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου από την επόμενη Τρίτη, 8η Οκτωβρίου, μέχρι την Δευτέρα 14η.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει για πέντε εβδομάδες τη Βουλή των Κοινοτήτων και διέταξε την επανάληψη των συνεδριάσεων.

Το γραφείο του Τζόνσον ανέφερε ότι το διάστημα της νέας αναστολής είναι το μικρότερο δυνατό ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την ομιλία της βασίλισσας, τη 14η Οκτωβρίου, με την οποία θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.