Κλείνει σήμερα το Βρετανικό Κοινοβούλιο έως τις 14 Οκτωβρίου

Κλείνει σήμερα το Βρετανικό Κοινοβούλιο έως τις 14 Οκτωβρίου
epa07814700 EU flags fly during a demonstration outside the British Houses of Parliament in Westminster, central London, Britain, 03 September 2019. Britain's Prime Minister Boris Johnson faces a vote in Parliament from Conservative rebels who are joining with opposition parties in bringing forward a bill designed to stop Britain leaving the EU on 31 October without an agreement. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα αποτρέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Η λειτουργία του Βρετανικού Κοινοβουλίου θα ανασταλεί σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, από τη λήξη των εργασιών και για πέντε εβδομάδες έως τις 14 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα αποτρέπει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, αναγκάζοντας τον Τζόνσον να ζητήσει αναβολή της εξόδου, αλλά ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση της προθεσμίας.

Ο πρωθυπουργός δεν θα εγκρίνει άλλες άσκοπες καθυστερήσεις στο Brexit, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, και οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών που θα ζητήσει αργότερα σήμερα ο Τζόνσον προκειμένου να επιλυθεί το θέμα.