Κλινική στο Περιστέρι: Στα 37 τα κρούσματα κορωνοϊού- Πού θα μεταφερθούν

Κλινική στο Περιστέρι: Στα 37 τα κρούσματα κορωνοϊού- Πού θα μεταφερθούν
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κάνει δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, όπου εντοπιστήκαν κρούσματα με κορονοϊό, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική σε Περιστέρι και Γλυφάδα, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο Σ. Τσιόδρας, που βρέθηκε στην κλινική.

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Έρευνα για την Κλινική στο Περιστέρι: Τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναμένει ο Εισαγγελέας

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.