Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πρωτομαγιά – Πού θα πραγματοποιηθούν πορείες

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Πρωτομαγιά – Πού θα πραγματοποιηθούν πορείες
Διαδηλωτές παίρνουν μέρος σε απεργιακή πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά μπροστά από την Βουλή, Αθήνα, Τρίτη 1η Μαΐου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις αυριανές κινητοποιήσεις.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία για τις κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για την πρωτεύουσα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Λίγη ώρα νωρίτερα, κατά τις 10:30, θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται στο Μουσείο, επί της Πατησίων, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία βάσης και αντιεξουσιαστές. Όλα τα μπλοκ θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συμπρωτεύουσα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

Διαβάστε ακόμη: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο Πρωτομαγιά