Εισαγγελία Λιβάνου καλεί Κάρλος Γκοσν

Εισαγγελία Λιβάνου καλεί Κάρλος Γκοσν
epa07417125 Carlos Ghosn, former Nissan and Renault chairman, sits in car after leaving his lawyers office in Tokyo, Japan, 06 March 2019. After Tokyo district court granted bail of former Nissan CEO Carlos Ghosn on 05 March, Carlos Ghosn was released on 06 March. The former Nissan and Renault chairman spent more than 100 days in jail after being accused by Japanese authorities of under-reporting his income. EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES
Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Η εισαγγελία του Λιβάνου κλήτευσε σήμερα τον Κάρλος Γκοσν, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψής του που εξέδωσε η Interpol και έπειτα από αίτημα των δικηγόρων για μια επίσκεψη στο Ισραήλ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Renault-Nissan, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Γκοσν κλήθηκε «να ανακριθεί την Πέμπτη (…) για την κόκκινη προειδοποίηση» της Interpol , σύμφωνα με το πρακτορείο ANI.

Ο Γκοσν βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Ο επιχειρηματίας θα καταθέσει επίσης αναφορικά με μια καταγγελία που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη του Λιβάνου από Λιβανέζους δικηγόρους για την «είσοδό του σε εχθρική χώρα και για τη συνάντησή του με Ισραηλινούς ηγέτες», σύμφωνα με το ANI.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Γκοσν όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να δικαστεί στην Γαλλία, τόνισε πως «αν είχα διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στα σύνορα, θα πήγαινα στην Γαλλία, θα πήγαινα στην Βραζιλία. «Ο Λίβανος, η Βραζιλία και η Γαλλία είναι τρεις χώρες που δεν εκδίδουν τους πολίτες τους».

Ο επιχειρηματίας έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στη Βηρυτό, διακήρυξε την «αθωότητά» του και δήλωσε αποφασισμένος να «αποκαταστήσει την τιμή του», μετά τη θεαματική απόδρασή του από την Ιαπωνία, όπου κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα. Όπως μεταδίδει το CNBC, ο 65χρονος Γάλλος σημείωσε επίσης πως οι ιαπωνικές αρχές διέρρευσαν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης και απέκρυψαν στοιχεία τα οποία θα βοηθούσαν την υπόθεσή του.