«Κόκκινη κάρτα» της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι

«Κόκκινη κάρτα» της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι

«Καμπάνα» πολλών εκατομμυρίων ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στον αγγλικό σύλλογο, για παραβίαση του Financial Fair Play.

Η «κίτρινη» κάρτα της UEFA για τα αλόγιστα έξοδα των ευρωπαϊκών συλλόγων που εξαγοράστηκαν από βαθύπλουτους επιχειρηματίες βγήκε πριν από μερικά χρόνια από τον ίδιο τον πρόεδρό της, τον Μισέλ Πλατινί. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι δεν φάνηκε να βάζουν μυαλό κι έτσι η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να κάνει πράξη τις απειλές της με ένα πρόστιμο-«μαμούθ» στην Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sky Sports, η UEFA αναμένεται να επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 60 εκατ. ευρώ στον βρετανικό σύλλογο, επειδή τα έξοδα του είναι πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα, στοιχείο που αντιβαίνει στην πολιτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για ισονομία και υγιή ανταγωνισμό των ομάδων που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, εκτός του τεράστιου προστίμου η UEFA θα υποχρεώσει επίσης τους «Πολίτες» να μειώσουν το διαθέσιμο ρόστερ τους για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου σε 21 (από 25) ποδοσφαιριστές.

Το Financial Fair Play της UEFA αποτελεί μια προσπάθεια εξισορρόπησης και χαλιναγώγησης των ανεξέλεγκτων εξόδων από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες ποδοσφαίρου. Ειδικά από εκείνες οι οποίες ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που πραγματικά θα μπορούσαν, χωρίς τη στήριξη των ιδιοκτητών τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ ακόμη σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και η Παρί Σεν Ζερμέν, τελούν υπό διερεύνηση από την UEFA για ομοειδείς παραβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Η Μ. Γιουνάιτεντ χρειάζεται επειγόντως «κούρεμα» χρέους

Πόσο θα κοστίσει στην Manchester United o Ντέιβιντ Μόγιες;