«Κόκκινος συναγερμός» από τη Daimler για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

«Κόκκινος συναγερμός» από τη Daimler για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου
epa05983551 (FILE) - A file picture dated 02 February 2017 shows a closeup of the logo on the Mercedes 'Concept EQ' car during a annual press conference in Stuttgart, Germany. According to reports, the Stuttgart public prosecutor's office on 23 May 2017 raided various facilities of German carmmaker Daimler in connection with a possible involvement to the diesel emission manipulation scandal that had started with Volkswagen's so-called dieselgate. EPA/RONALD WITTEK

Η γερμανική κατασκευάστρια των αυτοκινήτων Mercedes ενημέρωσε ότι θα έχει λειτουργική ζημία και πως τα αποτελέσματα του 2019 θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από πέρυσι, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για ευρέως αμετάβλητη επίδοση.

Για τέταρτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για τα κέρδη η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία έχει κρατήσει στην άκρη χρήματα για να καλύψει τη ρύθμιση για τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκίνητα οχήματα καθώς και για τις ανακλήσεις που σχετίζονται με τους αερόσακους Takata.

Η γερμανική κατασκευάστρια επιχείρηση των αυτοκινήτων Mercedes ενημέρωσε ότι θα έχει λειτουργική ζημία το δεύτερο τρίμηνο και πως τα αποτελέσματα του 2019 θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από πέρυσι, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για ευρέως αμετάβλητη επίδοση.

Η μετοχή της έφτασε να υποχωρεί έως 4,5%.