«Κοκτέιλ» από 11 ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Κοκτέιλ» από 11 ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Στόχος της κυβέρνησης να πιαστεί ο στόχος για 300 εκατ. ευρώ.

Σε μια δέσμη ισοδύναμων μέτρων που θα καταστήσουν δυνατή τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για 11 ισοδύναμα που αθροιστικά αποδίδουν το απαιτούμενο ποσό των 300 εκατ. ευρώ και υπεύθυνος για τους «μαγικούς» κωδικούς είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι αυτά τα 11 ισοδύναμα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη δεν θα θίγουν τα οικογενειακά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιλαμβάνονται επιπλέον φόροι σε ποτά, τσιγάρα, μοσχαρίσιο κρέας, τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ.

Το κρίσιμο είναι να αποδεχθούν οι εταίροι ότι με τα μέτρα αυτά θα πιάσουμε τον στόχο των 300 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, το δεύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα αναζητήσει πολιτική λύση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να κλείσουν οι εκκρεμότητες και στις συναντήσεις με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, να επισφραγιστούν. Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Νοεμβρίου, εκτός από το ασφαλιστικό, λένε κυβερνητικές πηγές.