Κομισιόν και Gilead Sciences συμφώνησαν και επίσημα για το φάρμακο ρεμδεσιβίρης

Κομισιόν και Gilead Sciences συμφώνησαν και επίσημα για το φάρμακο ρεμδεσιβίρης
epa08369711 Exterior view of Gilead Sciences, Inc., Headquarter campus in Foster City, California, USA, 17 April 2020. According to a report, University of Chicago Medicine researchers saw 'rapid recoveries' in 125 patients suffering from COVID-19 who were taking Gilead Sciences Inc.'s US:GILD experimental drug remdesivir as part of a clinical trial. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία υπέγραψαν συμφωνία κοινής προμήθειας που θα επιτρέψει γρήγορη και δίκαιη πρόσβαση στο Veklury.

Συμφωνία κοινής προμήθειας υπέγραψαν η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη, η οποία θα επιτρέψει την γρήγορη και δίκαιη πρόσβαση στο Veklury (ρεμδεσιβίρη), το πρώτο αντιικό φάρμακο που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για τη θεραπεία Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου να αγοράσουν το Veklury τόσο για τις ανάγκες σε πραγματικό χρόνο όσο και για τις ανάγκες αποθήκευσης, υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συμφωνία καλύπτει τις αγορές του Veklury για τους επόμενους έξι μήνες και υπάρχει επιλογή παράτασης. Στην ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Veklury ενδείκνυται για τη θεραπεία της Covid-19 σε ενήλικες και εφήβους ασθενείς με πενυμονία που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο.