Το μήνυμα της Κομισιόν για την επένδυση στο Ελληνικό

Το μήνυμα της Κομισιόν για την επένδυση στο Ελληνικό

Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η απόφαση του ΚΑΣ.

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Lamda Development: Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση πριν τοποθετηθούμε

Από την πλευρά της, η Lamda Development αναμένει την επίσημη ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο της απόφαση τους ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, «παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα».

Καταλήγοντας, σχετικά με το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων, η Lamda Development αναφέρει τα εξής: «η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».