Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ό,τι γίνεται έξω από την Ελλάδα ακμάζει – Απάντηση των γιων του

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ό,τι γίνεται έξω από την Ελλάδα ακμάζει – Απάντηση των γιων του
Ï ìåãáëïìÝôï÷ïò ôçò ×áëõâïõñãéêÞò Êùíóôáíôßíïò Áããåëüðïõëïò ðáñßóôáôáé óå åêäÞëùóç ìå áöïñìÞ ôçí óõìðëÞñùóç óáñÜíôá ÷ñüíùí óõíåñãáóßáò ôçò åôáéñßáò ìå ôçí éôáëéêÞ åôáéñßá Danieli , ÁèÞíá ÐÝìðôç 7 Áðñéëßïõ 2006.

Ο επιχειρηματίας μίλησε για το μέλλον της Χαλυβουργικής. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αμφισβητούν τη συνέντευξή του.

Την άποψη του ότι η βαριά βιομηχανία όπως η Χαλυβουργική, δεν μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ο 74χρονος επιχειρηματίας αναφέρει ότι ο λόγος που δεν μπορεί να συμβεί, είναι το γεγονός ότι έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα: “για να λειτουργήσει η χαλυβουργία πρέπει να αρχίσουν να χτίζονται σπίτια και να γίνονται μεγάλα έργα. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί στα επόμενα χρόνια”.

Τονίζει ότι η Χαλυβουργική πρέπει να αλλάξει δραστηριότητα και να κάνει μια νέα αρχή. Προσθέτει δε, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία. Ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνει ότι ο μόνος λόγος που η Χαλυβουργική παραμένει εν ζωή είναι για την προστασία των εργαζομένων, καθώς διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη του για τον τομέα της ναυτιλίας, όπου δραστηριοποιείται μέσω της Arcadia. Αποσαφηνίζει δε τον λόγο που η ναυτιλία ακμάζει και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δραστηριοποιείται έξω από την Ελλάδα. “Στον χώρο της ναυτιλίας μπορείς ελεύθερα να υλοποιείς όλα όσα σκέφτεσαι με το μυαλό σου, χωρίς εμπόδια από το κράτος”, αναφέρει.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δηλώνει ότι νοιώθει πάρα πολύ άσχημα για την δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του, καθώς, όπως αναφέρει, “τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους”. Συμπληρώνει όμως ότι “η ζωή τα φέρνει  αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν”.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Αδύνατο να έχει δοθεί συνέντευξη από τον πατέρα μας

Αμφισβητούν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, το περιεχόμενο της συνέντευξης που “φέρεται” -κατά τους ίδιους- να έδωσε ο πατέρας τους Κωνσταντίνος στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Όπως επισημαίνουν, για λόγους “που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικώς”.

Η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

«Η σημερινή “συνέντευξη” που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

Από το  – πλήρως αναληθές – περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.
Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Η απάντηση της «Καθημερινής» και του δημοσιογράφου Ηλία Μπέλλου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί συναντηθήκαμε με τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στο σπίτι του στην οδό Διαδόχου Παύλου στον αριθμό 17 στο Παλαιό Ψυχικό. Στο πάνω όροφο της μεζονέτας που διαμένει ο επιχειρηματίας, στο μικρό γραφείο που έχει με θέα στα πεδινά του Ψυχικού, παραχώρησε τη συνέντευξη που δημοσίευσε η Καθημερινή. Η συζήτηση κράτησε επί δυόμιση και πλέον ώρες λόγο των ομολογουμένων, και στην ίδια την συνέντευξη από τον επιχειρηματία, προβλημάτων στην κινητικότητα και την ομιλία του.

Η εφημερίδα και εγώ προσωπικά, χωρίς ασφαλώς να έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στην ενδοοικογενειακή διένεξη, αξιολογήσαμε ως σημαντικό να επιδιώξουμε αυτή τη συνέντευξη με σκοπό να διακριβώσουμε δημοσιογραφικά τα σχέδια του επιχειρηματία για την βαρυνόμενη με μη εξυπηρετούμενα χρέη άνω των 410 εκατομμυρίων ευρώ  Χαλυβουργική.

Επιπλέον η συνέντευξη επιδιώχθηκε  και για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο αυτοπροσώπως και όχι δια συνεργατών του. Και έτσι και  έγινε.

Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για “κατασκευασμένη συνέντευξη” που “δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα”.

Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο καθένας να ακούσει στα αναρτημένo εδώ αρχείo.

Ασφαλώς και η εφημερίδα ήταν είναι και παραμένει ανοιχτή στην άποψη όλων των εμπλεκόμενων. Υπενθυμίζει όμως πως προ τεσσάρων εβδομάδων σε επικοινωνία της με στενούς, κορυφαίους συνεργάτες της Χαλυβουργικής και της πλευράς των κ.κ. Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για τους ίδιους δημοσιογραφικούς λόγους, το ραντεβού που κλείστηκε, ακυρώθηκε όχι με υπαιτιότητα της εφημερίδας.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείται η αξιοπιστία ούτε της εφημερίδας ούτε του υπογράφοντος. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιων αμφισβήτησαν ή  αμφισβητούν την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα και επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικοσιπεντάχρονη πορεία μου στον χώρο της δημοσιογραφίας.