Κωνσταντοπούλου: Οι αστυνομικοί θα μπαίνουν στη Βουλή μόνο με πολιτικά

Κωνσταντοπούλου: Οι αστυνομικοί θα μπαίνουν στη Βουλή μόνο με πολιτικά
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προεδρεύει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση του διατελέσαντος Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της Υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της» κ. Σήφη Βαλυράκη, στη Βουλή, Αθήνα, την Τρίτη 26 Μαϊου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το φρουραρχείο της Βουλής αποφάσισε πως οι αστυνομικοί μπορούν να εισέρχονται στο κτίριο του κοινοβουλίου μόνο με πολιτικά.

Μετά τις δηλώσεις αστυνομικών για “ρατσισμό και bullying” εναντίον τους από “έναν θεσμικό Πολιτειακό παράγοντα που επιλέχτηκε να προεδρεύει στο ‘ναό της Δημοκρατίας'”, αλλά και την οργισμένη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η Βουλή αποφάσισε πως οι αστυνομικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη Βουλή μόνο με πολιτικά. Η απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή και μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Βουλή θα πρέπει να είναι με ευπρεπή πολιτική περιβολή, με απαραίτητο το σακάκι, ενώ σε ευκρινές σημείο θα πρέπει να έχουν την υπηρεσιακή τους κάρτα.

Το θέμα προέκυψε εκ νέου, μετά φυσικά τις διαστάσεις που είχε πάρει το περιστατικό με τον αξιωματικό που κλήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βουλή,σε διαμαρτυρόμενους πολίτες. Η κα. Πρόεδρος φαίνεται πως έδωσε εντολή να απαγορεύεται η είσοδος οργάνων της τάξεις εντός του κοινοβουλίου, όταν εκείνοι φορούσαν τη στολή τους.

Για λόγους ασφαλείας το μέτρο λέει η αστυνομία

Την εντολή να καθιερωθεί η πολιτική ενδυμασία σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο έδωσε ο φρούραρχος της Βουλής.  Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε για καθαρά λόγους ασφαλείας, ως μέτρο αυτοπροστασίας, όπως υπογραμμίζεται, μετά την ξεκάθαρη δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.

Ανάστατοι οι αστυνομικοί από τις εντολές της ΠτΒ

Το θέμα έκανε γνωστό στη δημοσιότητα ο  Δημοσθένης Πάκος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Όπως δήλωνε το Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1, με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, αμέσως μετά την απόπειρα των ανδρών των ΜΑΤ, η οποία προσέκρουσε στην «διαταγή» της Προέδρου της Βουλής η οποία φέρεται να «ενοχλήθηκε» από την …κυκλοφορία τους στο προαύλιο και τον εσωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου, επιχείρησαν να τους μιμηθούν για να ικανοποιήσουν την φυσική τους ανάγκη δύο αστυνομικοί.

Ο ένας εξ αυτών ήταν ένστολος και ο άλλος με πολιτικά, με αποτέλεσμα ο φρουρός στην είσοδο της Βουλής, που αναγκάζεται πλέον βάσει των νέων δεδομένων να κάνει «face control» στους συναδέλφους του, να απαγορεύσει στον ένστολο άνδρα την είσοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου, την ώρα που ο αστυνομικός της Ασφάλειας με την πολιτική περιβολή, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει στο κτήριο και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Ένταση ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και τον Γ. Πανούση

Την έντονη ενόχλησή του από την συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου για την σωματική τους ανάγκη, έδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασιας του Πολιτη Γιάννης Πανούσης

“Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

Πηγή: news247.gr