Κωνσταντοπούλου: Θα κάνω κόμμα για να ανατρέψω το μνημονιακό καθεστώς του Τσίπρα

Κωνσταντοπούλου: Θα κάνω κόμμα για να ανατρέψω το μνημονιακό καθεστώς του Τσίπρα

Πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος δήλωσε πως θα πάρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Για το δημοψήφισμα, τις προτάσεις των δανειστών, για το αν υπήρχε ή όχι σχέδιο Β, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το ιστορικό ρήξης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μίλησε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ .

Η κα. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ακόμη πως θα πάρει πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος «προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς». «Όσο ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν αντίπαλος του Τσίπρα. Ουδέποτε λειτούργησα υπονομευτικά και αποσταθεροποιητικά» ανέφερε η κα. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζοντας όμως πως «σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και αυτι το οποίο εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους».

«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κα. Γεννηματά. Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για την ανατροπή αυτού το καθεστώς», ανέφερε η κα. Κωνσταντοπούλου.

ΝΔ: «Εκ προμελέτης το έγκλημα, λοιπόν»
Με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως με όσα είπε η τέως πρόεδρος της Βουλής επιβεβαιώνονται δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι τα γεγονότα του 2015 που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και τη χώρα κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, εξελίχθηκαν βάσει κυβερνητικού σχεδίου.

«Εκ προμελέτης το έγκλημα, λοιπόν», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, ότι αποδεικνύεται απόλυτα ο χαρακτήρας του κ. Τσίπρα. «Με απλά λόγια: όπως κορόιδευε τον ελληνικό λαό, κορόιδευε και τους συντρόφους του» αναφέρει η ανακοίνωση της Συγγρού.