Κοντά στα 10 δισ. δολάρια τα έσοδα της Uber – Ξεπέρασε τους 150 εκατ. ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα

Κοντά στα 10 δισ. δολάρια τα έσοδα της Uber – Ξεπέρασε τους 150 εκατ. ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα
epa07560791 Signage on the floor of the New York Stock Exchange before today's initial public offering for Uber in New York, New York, USA, 10 May 2019. Shares of the stock in the company are being listed at 45 US dollars per share which will reportedly raise the company at least 8.1 billion US dollars / 7.2 billion euros. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πραγματοποιήθηκαν 2,6 δισεκατομμύρια διαδρομές στην πλατφόρμα, αυξημένες κατά 24% σε ετήσια βάση.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Uber για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας άνοδο 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και με τις ακαθάριστες κρατήσεις της εταιρείας (gross bookings) να διαμορφώνονται στα 37,6 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 22% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της Uber διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. δολάρια ή 66 σεντ ανά μετοχή έναντι 595 εκατ. δολαρίων ή 29 σεντ ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του 202. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν κέρδη στα 17 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 9,94 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα 9,76 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάρα Κοσροβσάχι, δήλωσε ότι το 2023 θα είναι ένα έτος «βιώσιμης, κερδοφόρας ανάπτυξης για την Uber».

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη δύναμη των καταναλωτών, και ιδιαίτερα τη δύναμη των καταναλωτών όσον αφορά τις υπηρεσίες. Οι άνθρωποι βγαίνουν για φαγητό, βγαίνουν για συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ. Και όταν οι άνθρωποι βγαίνουν έξω και ξοδεύουν χρήματα ή όταν θέλουν να τους παραδοθεί κάτι στο σπίτι τους, η Uber επωφελείται» πρόσθεσε.

Οι ενεργοί χρήστες και τα έσοδα στις μεταφορές

Ο αριθμός των μηνιαίως ενεργών καταναλωτών στην πλατφόρμα της Uber έφτασε τα 150 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένος κατά 15% σε ετήσια βάση από 131 εκατομμύρια.Κατά τη διάρκεια της περιόδου πραγματοποιήθηκαν 2,6 δισεκατομμύρια διαδρομές στην πλατφόρμα, αυξημένες κατά 24% σε ετήσια βάση.

Ο τομέας κινητικότητας της Uber ανέφερε έσοδα 5,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ ο τομέας διανομής ανέφερε έσοδα 3,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο τομέας εμπορευματικών μεταφορών της εταιρείας κατέγραψε πωλήσεις ύψους 1,28 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, μειωμένες κατά 17% σε ετήσια βάση.

Οι εμπορευματικές μεταφορές συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αιχμής για την Uber, δεδομένου ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα για υπηρεσίες παρά για την αποστολή αγαθών μετά την πανδημία, ανέφερε το CNBC.

. Το περασμένο τρίμηνο, η επιχείρηση εμπορευματικών μεταφορών της Uber κατέγραψε επίσης έσοδα ύψους 1,28 δισ. δολαρίων, τα οποία σημείωσαν μείωση 27% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com