Κοντά στο 1 δισ. δολάρια το πλήγμα της Apple από τους δασμούς του Τραμπ

Κοντά στο 1 δισ. δολάρια το πλήγμα της Apple από τους δασμούς του Τραμπ
BANGKOK THAILAND : Apple launch new smartphone iPhone 15 Pro on September 22 ,2023 bangkok ,thailand Photo: Shutterstock
Οι πωλήσεις από την Κίνα μειώθηκαν κατά 2,3% σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κοντά στο 1 δισ. δολάρια αναμένεται να κοστίσει το πλήγμα των δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην Apple καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός προβληματίζεται για τις επιδόσεις του στην αγορά της Κίνας.

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των τριμηναιών αποτελεσμάτων της Apple την Πέμπτη, η κατασκευάστρια των iPhone εμφάνισε πωλήσεις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες στην Κίνα.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι δασμοί θα αυξήσουν το κόστος αυτό το τρέχον τρίμηνο, ένα σημάδι ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν όλο και μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πιο πολύτιμη επιχείρηση του κόσμου.

Η Apple αναμένει 900 εκατομμύρια δολάρια σε υψηλότερα κόστη από τους δασμούς στην τρέχουσα περίοδο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά ένα ποσοστό μεταξύ 1% και 5% στο τρέχον τρίμηνο, σε σύγκριση με την μέση εκτίμηση των αναλυτών που είναι 5%. Η εταιρεία δεν έδωσε καμία πρόβλεψη για τον αντίκτυπο των δασμών πέραν της τρέχουσας περιόδου.

«Θα διαχειριστούμε την εταιρεία όπως πάντα, με προσεκτικές και μελετημένες αποφάσεις, με έμφαση στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις», ανέφερε ο Κουκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι πωλήσεις από την Κίνα, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά 2,3% σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο, που έληξε στις 29 Μαρτίου. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 16,83 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η μείωση είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για μια αγορά που κάποτε ήταν αναπτυσσόμενη.

Η Apple έχει χάσει έδαφος έναντι τοπικών μαρκών κινητών τηλεφώνων, όπως η Huawei, η Xiaomi και η Oppo, ενώ η κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευσε τη χρήση τεχνολογίας ξένων κατασκευαστών σε ορισμένους χώρους εργασίας.

Η παραγωγή της Apple, που επικεντρώνεται στην Κίνα, την καθιστά επίσης ιδιαίτερα ευάλωτη στους δασμούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com