Κοντά στο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών ο χρυσός

Κοντά στο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών ο χρυσός
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Από το ξέσπασμα της πανδημίας στα μέσα Φεβρουαρίου η τιμή του χρυσού βρίσκεται 21% υψηλότερα.

Σταθεροποιητικά, αλλά κοντά στο πιο υψηλό σημείο όλων των εποχών -των 1.920 δολαρίων ανά ουγγιά- κινείται ο χρυσός την Παρασκευή. Σύμφωνα με το CNBC, οι τιμές έχουν αυξηθεί πάνω από 4% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 10 Απριλίου. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στα μέσα Φεβρουαρίου η τιμή του χρυσού βρίσκεται 21% υψηλότερα.

Ο χρυσός δίνει ασφάλεια σε εποχές πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Στις συναλλαγές της Παρασκευής, το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί 0,1%, στα 1.887,20 δολάρια/ουγγιά. Το ασήμι χάνει 1,1%, στα 22,73 δολάρια/ουγγιά, προηγήθηκε ράλι άνω του 7% χθες, που το οδήγησε στα 23,21 δολάρια ανά ουγγιά, στο πιο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2013.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έδωσε σήμερα εντολή στις ΗΠΑ να κλείσουν το γενικό προξενείο τους στην Τσενγκντού, ως αντίποινα για την εντολή που έλαβε το Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες να κλείσει το δικό του γενικό προξενείο στο Χιούστον του Τέξας.

Την ίδια ώρα, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να παρουσιάσουν έναν νέο γύρο βοήθειας για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του ιού. Παράλληλα, οι περιπτώσεις κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στη χώρα, ενώ περισσότερα από 15,35 εκατ. κρούσματα να έχουν μολυνθεί παγκοσμίως.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα την τελευταία εβδομάδα, για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Για 18η εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.