Κοντονής: Η άδεια του Κουφοντίνα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

Κοντονής: Η άδεια του Κουφοντίνα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης για τον αθλητισμό, Sportexpo Marathon 2016, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

«Επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Υποκριτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στον Αnt1. Επανέλαβε παράλληλα πως η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση αλλά από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Σημείωσε ακόμη ότι η απόφαση «δεν συνιστά αμνηστία για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε», συμπληρώνοντας πως η καταδίκη των πράξεων του, τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και από την κοινωνία είναι δεδομένη. «Είναι “χειροβομβίδα” στους θεσμούς να λένε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε Εισαγγελέα» συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που στερούσαν από τους κρατούμενους σε αυτές ανάλογα ευεργετήματα, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως οι φυλακές τύπου Γ όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά τα αύξησαν. «Είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να λένε ότι καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια, καταντάει γελοίο», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν “εφεύρεση” του ΣΥΡΙΖΑ» για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση παρέλαβε “κολαστήρια” και όχι σωφρονιστικά καταστήματα».

Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων ισχύει από το 1989, έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2009, όταν υιοθετήθηκε ένα αυστηροποιημένο πλαίσιο από τον Νίκο Δένδια. «Το αυστηροποιημένο πλαίσιο που βρήκαμε, δεν το αγγίξαμε», τόνισε. Σημείωσε παράλληλα ότι «επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε δοθεί άδεια σε άλλο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν”, το οποίο μάλιστα δεν είχε επιστρέψει».

Υποστήριξε τέλος πως το θέμα «έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης». «Ό,τι ισχύει στον νόμο για όλους τους κρατουμένους, ισχύει και για τον Κουφοντίνα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας για την άδεια Κουφοντίνα