“Κόπηκε” στον αέρα η ομιλία του Πούτιν σε φιέστα για την προσάρτηση της Κριμαίας

“Κόπηκε” στον αέρα η ομιλία του Πούτιν σε φιέστα για την προσάρτηση της Κριμαίας
8143882 18.03.2022 Russian President Vladimir Putin addresses the audience during a concert marking the 8th anniversary of the referendum on the state status of Crimea and Sevastopol and its reunification with Russia, at Luzhniki Stadium in Moscow, Russia. Ramil Sitdikov / Sputnik (Photo by Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP) Photo: AFP
Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, δείχνοντας αντ' αυτού πατριωτικά τραγούδια.

Μήνυμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ρώσων, απηύθυνε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε την «ειδική επιχείρηση» -όπως την αποκαλεί η Μόσχα- στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι να σώσει τους ντόπιους «από το να υποφέρουν από γενοκτονία». «Ρωσία εμπρός» είπε στο πλήθος, σύμφωνα με το BBC.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση όμως διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, δείχνοντας αντ’ αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση.

Ένας θεατής δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τελειώσει την ομιλία του και είχε αποχωρήσει από τη σκηνή.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες του νότιου γείτονά της και να ξεριζώσει ανθρώπους που αποκαλούσε επικίνδυνους εθνικιστές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.