Κορυφαίο στοίχημα της Visa στην Ελλάδα η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων

Ο Πρέσβης, Demetrios Marantis, Αντιπρόεδρος, Global Government Engagement της VISA Inc, υπογράμμισε τα πολύ σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα της τεχνολογίας, μιλώντας στο Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται διαδικτυακά.

Ο αντιπρόεδρος της κορυφαίας εταιρείας χαρακτήρισε την Ελλάδα «ένα πολύ καλό παράδειγμα για την εξέλιξη της τεχνολογίας» και μάλιστα τόνισε ότι η VISA International στη χώρα μας έχει επικεντρωθεί στο στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και την προώθηση της καινοτομίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι τεράστιας σημασίας και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο κ. Marantis αναφέρθηκε στην τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών. Όπως είπε, «η Ελλάδα καινοτομεί σε αυτόν τον τομέα, η κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα το τελευταίο διάστημα» και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθά τους καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς. Έδωσε ως παραδείγματα εφαρμογής της τεχνολογίας, την ανέπαφη έκδοση εισιτηρίων στο μετρό με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ο κ. Marantis ανέφερε ότι κορυφαίο στοίχημα της εταιρείας του αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Τόνισε ότι το δυναμικό της VISA εργάζεται μαζί τους για να τις βοηθήσει να ανακάμψουν, για παράδειγμα με την προώθηση διαφημιστικών εκστρατειών μέσω διαδικτύου. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από τα καταστήματα της περιοχής τους για να ενισχύουν την τοπική αγορά και να ανακάμψουν οι οικονομίες», είπε χαρακτηριστικά. Ο Αντιπρόεδρος της Visa, μίλησε και για το πρόγραμμα τoυ Visa Foundation, το οποία έχει δεσμεύσει 200 εκατ. δολάρια για να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως και να ανακάμψουν από την κρίση του Covid-19.

Ερωτηθείς για την πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα μας, τόνισε: «Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου για τον τρόπο που η χώρα αντιμετώπισε την πανδημία, είμαι περήφανος για το gov.gr και το Greece.gr».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μεταδίδεται σε live stream στο delphiforum.gr

 Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr