Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών ανακηρύχθηκε ο Ρονάλντο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ισοπαλία (1-1) της Γιουβέντους στη Βερόνα το Σάββατο, ο Πορτογάλος σταρ των «μπιανκονέρι» έφτασε τα 766 γκολ, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ, που κράτησε 45 χρόνια και 243 ημέρες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι νέος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Στην ισοπαλία (1-1) της Γιουβέντους στη Βερόνα το Σάββατο, ο Πορτογάλος σταρ των «μπιανκονέρι» έφτασε τα 766 γκολ, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ, που κράτησε 45 χρόνια και 243 ημέρες, αναφέρεται.

Ο Πελέ, σύμφωνα με την IFFHS, έγινε κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στις 29 Ιουνίου 1975, όταν σημείωσε 2 γκολ για τον Κόσμο της Νέας Υόρκης απέναντι στους Ουάσινγκτον Ντίπλοματς (9-2), στο τότε πρωτάθλημα του NASL. Εκείνη την ημέρα το «μαύρο διαμάντι» έφτασε τα 730 γκολ, ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας. Έκτοτε, ο Πελέ έπαιξε 2 ακόμα χρόνια και αποσύρθηκε το 1977 με 765 γκολ.

Να σημειωθεί ότι στην καταγραφή των τερμάτων του υπολογίστηκαν μόνο εκείνα που σημειώθηκαν σε επίσημα παιχνίδια ανώτερου επιπέδου.