Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση. Στο Μαξίμου Δραγασάκης και Βαρουφάκης

Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση. Στο Μαξίμου Δραγασάκης και Βαρουφάκης

Τα σενάρια που ενισχύουν την αβεβαιότητα και οι απανωτές διαψεύσεις.

Από τη Μαρίνα Φούντα

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αβεβαιότητα για την Ελλάδα, καθώς, δεδομένης της κρίσιμης καμπής στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάθε είδηση, πληροφορία ή φήμη είναι ικανή να επιφέρει μεγάλη αναταραχή.

Η κρισιμότητα των στιγμών είναι δεδομένη και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την ακριβή πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ικανό να οδηγήσει την αβεβαιότητα στα ύψη.

Στο Μαξίμου μετέβησαν Δραγασάκης, Βαρουφάκης για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ενώ στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Βrussels Group κι ενώ ήδη έχουν διαψευστεί τα σενάρια περί ανακοίνωσης επίτευξης συμφωνίας σήμερα.

Το ζήτημα έλαβε διαστάσεις όταν ακόμη και το Reuters παρουσίασε την πληροφορία, επικαλούμενο δηλώσεις παραγόντων της αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί πως εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί επισήμως πως ελληνική κυβέρνηση και δανειστές έφτασαν σε συμφωνία.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι τόσο από την πλευρά των δανειστών, όσο και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έσπευσαν να διαψεύσουν τις εν λόγω πληροφορίες.

Ωστόσο η αναταραχή είχε ήδη προκληθεί…

Όπως έχει ήδη αναφέρει το News247, τη δεδομένη στιγμή, Ελλάδα και δανειστές έχουν επιδοθεί στην κατάρτιση προσχεδίων συμφωνίας στη βάση των σημείων σύγκλισης, με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, Αθήνα και δανειστές δεν έχουν παρά ελάχιστα 24ωρα στη διάθεσή τους προκειμένου να συμφωνήσουν στην κατάρτιση ενός ενιαίου προσχεδίου συμβιβαστικής λύσης. Η προσοχή στρέφεται εκ νέου στις Βρυξέλλες, καθώς συνεδριάζουν τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group.

Πηγή: news247.gr