Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, χτυπά η «καρδιά» της χώρας.

Η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και την απόφασή του να προσκαλέσει -βάσει πρωτοκόλλου- στην παρέλαση εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, μονοπωλεί, ωστόσο, αρνητικά το ενδιαφέρον.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην στείλουν εκπρόσωπο στην εξέδρα των επισήμων, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, αποφάσισε να μην παραστεί στην παρέλαση. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δεν έχει προς το παρόν διευκρινίσει εάν θα βρεθεί μεταξύ των επισήμων.

«Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: Πιθανότητα δεν θα παραστεί στην παρέλαση ο Ε. Βενιζέλος