Κόρμπυν: Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να θέσει το σχέδιο για το Brexit σε δεύτερο δημοψήφισμα

Κόρμπυν: Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να θέσει το σχέδιο για το Brexit σε δεύτερο δημοψήφισμα
epaselect epa07481797 Britain's Opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn leaves his home in north London, Britain, 03 April 2019. Britain's Prime Minister Theresa May has indicated she will speak to Corbyn to jointly discuss the direction of the UK departing the European Union. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσης ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος δήλωσε πως το κόμμα του θα υποστηρίξει την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε όποιον γίνει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας να θέσει σε δοκιμασία το σχέδιο για το Brexit με ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι το κόμμα του θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής.

Σε επιστολή προς τα μέλη του Εργατικού κόμματος, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και να σταματήσει τον όποιο νέο ηγέτη από το να βγάλει τη Βρετανία από το μπλοκ χωρίς μια συμφωνία ή να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε ένα «καταστροφικό Brexit των Τόρις (Συντηρητικών)».

«Όποιος γίνει νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του ή τη μη συμφωνία και πάλι στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα», αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα κάνουν εκστρατεία υπέρ της Παραμονής και ενάντια στη μη συμφωνία ή σε μια συμφωνία των Τόρις που δεν προστατεύει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», προσθέτει.