Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα και μια ανθρώπινη απώλεια το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα και μια ανθρώπινη απώλεια το τελευταίο 24ωρο
Ένα ρομπότ υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες τα μέτρα προστασίας ενάντια στον νέο κορονοϊό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση με το μήνυμα "Προτεραιότητά μας η υγεία σας" το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ, Pepper, που ήδη είχε στη διάθεσή του για να ενημερώνουν (σε Ελληνικά και Αγγλικά) με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους ταξιδιώτες, οι οποίοι άρχισαν πάλι σταδιακά να επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα 14 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Είκοσι επτά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.589, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

868 (24,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.941 (54,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο, και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.