Κορωνοϊός: 5.889 τεστ έγιναν χθες στα αεροδρόμια

Κορωνοϊός: 5.889 τεστ έγιναν χθες στα αεροδρόμια
Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Η πτήση από το Ανόβερο της Γερμανίας εγκαινίασε την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο, μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης, για πτήσεις από το εξωτερικό. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο έλεγχο για κορωνοϊό του 40% των εισερχόμενων ταξιδιωτών στη χώρα μέσω πτήσεων προχώρησαν χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Γιώργος Σακκάς

Περισσότερους από 6.500 ελέγχους για κορωνοϊό στις πύλες της χώρας πραγματοποίησαν χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τους 5.889 να γίνονται στα αεροδρόμια. Το ποσοστό ων ελέγχων την πρώτη μέρα περαιτέρω ανοίγματος του τουρισμού σε σχέση με τις συνολικές αφίξεις μέσω πτήσεων εκτιμάται στο 40%, καθώς πληροφορίες αναφέρουν περί τους 15.000 ταξιδιώτες που ήρθαν αεροπορικώς.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως ο έλεγχος του τουριστικού κύματος ξεκίνησε δυναμικά. Τα δε αποτελέσματα αναμένονται μέχρι μεσημέρι.

Πάντως τα αρχικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί τα πρώτα 250 τεστ τουριστών από το Ηράκλειο Κρήτης βγήκαν όλα αρνητικά. Σημειώνεται ότι στην Κρήτη, σε Χανιά και Ηράκλειο έγιναν πάνω από 1.100 τεστ.

Πηγή: news247.gr