Κορωνοϊός: Εξώφυλλο-γροθιά στο στομάχι από το «Τhe New Yorker»

Κορωνοϊός: Εξώφυλλο-γροθιά στο στομάχι από το «Τhe New Yorker»
epa08325147 Healthcare professionals take care of Coronavirus Covid-19 sufferers in the intensive care of the Poliambulanza hospital in Brescia, Italy, during the Coronavirus emergency lockdown in Italy, 26 March 2020. EPA/FILIPPO VENEZIA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με συγκλονιστικά ρεαλιστικό τρόπο αποτυπώνει στο χαρτί την σκληρή και άνιση μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλον τον κόσμο.

Αφιερωμένο στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλον τον κόσμο, επιχειρώντας να αναχαιτίσουν την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι το νέο εξώφυλλο του περιοδικού «The New Yorker».

Με φόντο το μαύρο ρεκόρ θανάτων, τις εφιαλτικές προβλέψεις για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ενώ η πανδημία συνεχίζει να χτυπά αλύπητα και τις ΗΠΑ, ο διάσημος σκιτσογράφος Chris Ware αποτύπωσε στο εξώφυλλο του περιοδικού «The New Yorker» την σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του πλανήτη,  δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τον κορωνοϊό.

Στο συγκινητικό αυτό σκίτσο, ο Ware δημιουργεί ένα σκηνικό χάους σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής, όπου όλα εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μια γιατρός με μάσκα και πλαστικά γάντια,  ανοίγει για μια στιγμή το κινητό για να δει την οικογένειά της να της χαμογελά και να την περιμένει να γυρίσει πίσω.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό εξώφυλλο του «The New Yorker»:

 

View this post on Instagram

 

This week’s cover, “Bedtime,” by Chris Ware. #NewYorkerCovers

A post shared by The New Yorker (@newyorkermag) on