Κορονοϊός: Η εκτόξευση κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

Κορονοϊός: Η εκτόξευση κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα
People seen shopping at Ermou street in the center of Athens, Greece on May 7, 2021. (Photo by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να λάβει νέα μέτρα μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Οι περιορισμοί που εξετάζει η κυβέρνηση.

Κατακόρυφη είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, με τις μολύνσεις να “αγγίζουν” τις 4.696 το απόγευμα του Σαββάτου (30/10).

Ειδικότερα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με την πανδημία να είναι εκτός ελέγχου, ενώ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων, την Τετάρτη θα εξεταστούν από το Υπουργείο Υγείας οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την λήψη περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως τα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Τι συζητείται:

-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να κάνουν δύο (2) rapid test κάθε βδομάδα, με δικά τους έξοδα.

-Περαιτέρω περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους και την παρουσία τους σε μεικτούς και ανοιχτούς χώρους σε μπαρ και εστιατόρια.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία με περισσότερους ελέγχους και επιβολή “τσουχτερών” προστίμων στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μεριμνούν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημά τους κατά την είσοδο των πολιτών σε αυτό.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζει το διαχωρισμό περιοχών ανά επικινδυνότητα και υποχρεωτική χρήση μάσκας, ούτε μέτρα που θα περιόριζαν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων στη διασκέδαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει σε δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το εν λόγω μέτρο για τους εργαζόμενους της εστίασης και της διασκέδασης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr