Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση των θυμάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ στον κόσμο του…

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση των θυμάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ στον κόσμο του…
epa08293283 US President Donald J. Trump speaks during a news conference during which he declared a national emergency due to the COVID-19 coronavirus pandemic, in the Rose Garden of the White House, in Washington, DC, USA, 13 March 2020. The declaration invokes the Stafford Act, which allows state and local governments the ability to access federal disaster relief funds. The Dow Jones sank into bear-market-territory this week for the first time in over a decade. EPA/Oliver Contreras / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ραγδαία ήταν η αύξηση των θανάτων του νέου κορωνοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, μέσα σε 24 ώρες, με 100 επιπλέον νεκρούς, ανεβάζοντας στους 385 το σύνολο από την έναρξη της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έφθασαν τους 1049.

Μέχρι σήμερα το πρωί, η πολιτεία των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων είχε καταγράψει πάνω από 37.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, τόνισε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η οικονομία πάνω απ’όλα για τον Τραμπ εν μέσω πανδημίας

Ωστόσο, πρόθυμος για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το συντομότερο δυνατό και όχι μήνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να πάρει μπροστά η αμερικανική οικονομία, ακόμα και εάν οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν.

«Θα δούμε τι θα συμβεί» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο κατά την οποία εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία της χώρας αλλά αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει εάν θα ακούσει τις αρχές δημόσιας υγείας στην περίπτωση που τον συμβούλευσαν να διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας, ακόμη και με κόστος για την οικονομία.

Όμως, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι μια κατεστραμμένη αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να δημιουργήσει «περισσότερο θάνατο» από τους δυνητικούς θανάτους λόγω του ιού συσχετίζοντας παράλληλα την οικονομική κρίση με το άγχος, την κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

«Η χώρα μας δεν χτίστηκε για να κλείσει» πρόσθεσε και επέλεξε να επικεντρωθεί σε πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα μέχρι στιγμής, όπως η Νεμπράσκα, η Αϊόβα και το Αϊντάχο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαίνεσαν τους Αμερικανούς για την «ανιδιοτέλεια» τους και τις θυσίες να μείνουν στο σπίτι ή να παραγγέλλουν ντελίβερι αντί να πηγαίνουν σε εστιατόριο, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του Covid-19.

Σύμβουλοι του Τραμπ αναφέρθηκαν στους υφιστάμενους περιορισμούς ως μια «πρόκληση 15 ημερών» και δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν την ανάγκη για τα δραστικά μέτρα μέσα σε μια μόνο εβδομάδα.

Νωρίτερα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης και όχι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων. «Πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη (της μετάδοσης), ΟΧΙ την οικονομία», έγραψε. Και παρά το γεγονός ότι κυβερνήτες μεγάλων πολιτειών, όπως της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, επέλεξαν την επιβολή περιοριστικών μέτρων, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής τέτοιου καθεστώτος σε όλη την χώρα.

Τζιμ Κάρεϊ: Το σκίτσο για τον Τραμπ – Ξάπλα με ένα κινητό και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται

Ο κορονοϊός κάνει πάρτι και ο Ντόναλντ Τραμπ χαλαρώνει ξάπλα με ένα κινητό και ένα χαρτομάντηλο στο χέρι
Το σκίτσο του Κάρεϊ δείχνει τον πλανητάρχη μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού να μην καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ξαπλωμένος, βλέπει ερωτικές φωτογραφίες το κινητό και ο κορονοϊός προσπερνάει και σαρώνει τη χώρα… «Με τα κρούσματα να τριπλασιάζονται κάθε τρεις μέρες στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει τη Wall Street ότι θα διαχειριστεί τα σημαντικά… χαρτομάντηλα (αντί για θέματα)».