Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα
epa08217009 A Thai woman wearing a protective mask checks the temperature of a woman at a marriage registry in Bangkok, Thailand, 14 February 2020. Thai Public Health officials said that the number of people infected with the deadly coronavirus or COVID-19 in Thailand remained at 33. Nine had been discharged from hospitals. The virus has so far killed at least 1,360 people and infected nearly 60,000 others worldwide, mostly in China. EPA/DIEGO AZUBEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού δεν επιβεβαιώθηκε ως τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα, για πρώτη φορά από όταν  ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο.

Οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Ο αριθμός των ασθενών που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα νέα, «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, είναι υπερδιπλάσια από αυτά που καταγράφονταν την Τρίτη (13). Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επαληθεύτηκε ότι έχουν μολυνθεί εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, 21, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την κινεζική πρωτεύουσα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αυξήθηκε έτσι σε 80.928, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Παράλληλα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να αυξάνεται σε 3.245 νεκρούς. Όλοι οι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, οι έξι στη Γουχάν, την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.