Κορωνοϊός: Στους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα
Το εσωτερικό κοντέινερ που θα χρησιμοποιείται ως σημείο διαλογής, για την υποδοχή περισταιτκών ασθενών με Covid-19, στο νοσοκομείο Γεννηματάς, Αθήνα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατέληξε σήμερα το πρωί ένας ακόμη άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στον Νοσοκομείο της Καστοριάς. Είναι ο 5ος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στο νομό από τον ιό.

Ένας 70χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς έχασε τη ζωή του από τον ιό, ανεβάζοντας το κατάλογο των νεκρών της Ελλάδας στους 29. Είναι δε το 50 θύμα του ιού από την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα (ήταν νεφροπαθής), κατέληξε τα ξημερώματα. Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ενώ το τοπικό νοσοκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις αντοχές του.

Υπενθυμίζεται ότι η Καστοριά είναι η περιοχή της Ελλάδας η οποία αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα από τη διασπορά της επιδημίας, με τα κρούσματα εκεί να έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία φτάνοντας περίπου τα 38 ανά 100.000.

Συνολικά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 14 άτομα ενώ υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα στην περιοχή έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες. Στην τελευταία έκθεση για την επιδημία από τον ΕΟΔΥ καταγράφοντας 20 άτομα, αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός πλέον ξεπερνά τους 40, με τους 22 να νοσηλεύονται.

Η τοπική κοινωνία αναφέρει ότι το νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ένα μικρο περιφερειακό νοσηλευτικό ίδρυμα που δεν μπορεί να αντέξει το “βάρος” από τον κορονοϊό. Επίσης 12 άτομα από το προσωπικό έχουν νοσήσει και η διαχείριση των περιστατικών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πηγή: news247.gr