Κορωνοϊός: Τέλος οι πτήσεις από Γερμανία και Ολλανδία – Επαναπατρισμοί μόνο σε ύψιστη ανάγκη

Κορωνοϊός: Τέλος οι πτήσεις από Γερμανία και Ολλανδία – Επαναπατρισμοί μόνο σε ύψιστη ανάγκη
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει στην συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διευρύνεται η λίστα των χωρών από τις οποίες δεν θα γίνονται πτήσεις προς την Ελλάδα. Μετά την Τουρκία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και Γερμανία, λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως συγκεκριμένα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 3:00 π.μ. της Κυριακής έως τις 15 Απριλίου διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία.

Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που η πτήση δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Για τους επαναπατρισμούς, είπε άλλωστε:

«Επιστροφές γίνονται για άτομα που έχουν μόνο πολύ ειδικούς λόγους. Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας. Όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι αν δεν έχουν σοβαρό λόγο πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που δε συνεργάζονται με τη πρεσβεία επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα. Η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη και ειδικά για την Αγγλία όπου πάνω από 2.000 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό.

Θα επαναπατριστούν όσοι χρίζουν παροχή υγείας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εκεί που ζουν.

Όσοι δεν έχουν που να μείνουν.

Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ όπου απαιτείται μόνο το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.

Το βράδυ της Παρασκευής φέραμε στην Ελλάδα 30 συμπατριώτες μας από το Χίθροου, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας. Η κατάσταση δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό, αλλά όσους έχουν πραγματικά ανάγκη» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.