Κοτζιάς εναντίον Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο: «Βλάπτεις την κυβέρνηση και τη χώρα»

Κοτζιάς εναντίον Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο: «Βλάπτεις την κυβέρνηση και τη χώρα»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομιλούν στην ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016. Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο αναπτυξιακός νόμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας είχαν έντονη αντιπαράθεση για το ζήτημα των Σκοπίων.

 

Έντονη αντιπαράθεση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχαν στο υπουργικό συμβούλιο ο Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αφορμή για τη λογομαχία των δύο υπουργών ήταν οι δηλώσεις Καμμένου για το ζήτημα από την Ουάσινγκτον. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς άσκησε δριμεία κριτική κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως τέτοιου είδους δηλώσεις υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας την χαράσσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος. «Με την συμπεριφορά σου εκθέτεις τον πρωθυπουργό και την χώρα» φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος  ανέφερε ότι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

Πηγές ΑΝΕΛ αποκλείουν συνεργασία με τη ΝΔ

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα πρόσθεσαν ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει»

Έτοιμη να αψηφήσει την κομματική γραμμή η Έλενα Κουντουρά

Ένας νέος πονοκέφαλος φαίνεται ότι προκύπτει για τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως εάν η συμφωνία έρθει στη βουλή, τότε εκείνη θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ.

Η υπουργός έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου τα εξής: «Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

Τονίζεται ότι και ο βουλευτής της ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος, ξεκαθάρισε τη θέση του υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι θα την ψηφίσει και μετά θα παραδώσει την έδρα του.

Διαβάστε ακόμη: 

Μήνυμα Τσίπρα με ξεκάθαρο αποδέκτη: Να δεσμευτούν οι υπουργοί ότι δεν θα ανατρέψουν την κυβέρνηση

Η απάντηση Καμμένου σε Τσίπρα για τα Σκόπια, πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού