Κούλογλου: “Δεν παραδίδω την έδρα – Ο Κασσελάκης θέλει κόμμα χωρίς όργανα”

Κούλογλου: “Δεν παραδίδω την έδρα – Ο Κασσελάκης θέλει κόμμα χωρίς όργανα”
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου (Α) μιλάει στην εκδήλωση με θέμα «Οι νέες προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη», στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος “που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες”.  

Δεν παραδίδει την έδρα του ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του στον απόηχο της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα προσωποπαγές, χωρίς ενδιάμεσα όργανα και καταστατικά.

«Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Έμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης το επανέφερε τώρα διότι είναι λίγο θυμωμένος με μία ανάλυση που έκανα στο TVXS γράφοντας, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισή του, ότι είναι καλός στην αριθμητική γιατί πρόσθεσε αντιπάλους και προβλήματα, αφαίρεσε οπαδούς, πολλαπλασίασε τους εχθρούς και διαίρεσε ακόμα και το δικό του στρατόπεδο και ανέλυα στοιχεία της προσωπικότητας και του τρόπου που λειτουργεί, τα οποία βάθυναν την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κούλογλου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

«Δεν έχω κάτι με τον κ. Κασσελάκη. Μακάρι να τα καταφέρει. Προσωρινά όλα τα δείγματα αρνητικά. Εδώ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε πολύ μεγάλη κρίση, θα αντιμετωπίσει τον κύριο Μητσοτάκη; Χρειάζεται μια πραγματική απάντηση γιατί η ΝΔ έχει αφεθεί χωρίς αντίπαλο. Κάνει ότι θέλει και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Πρέπει κάποιος να τα αντιμετωπίσει και νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση «ποιος είναι ο στόχος του κ. Κασσελάκη» απάντησε: «Δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Καταρχήν είναι προφανές ότι θέλει να πάρει το κόμμα και από την αριστερά να το πάει κάπου στο κέντρο προς την κεντροδεξιά. Αυτές είναι οι θέσεις, οι οποίες εξέφρασε και στην συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Όλα αυτά που είδα δεν είχανε καμία σχέση όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερά ή τους σοσιαλιστές, ούτε το κέντρο στην Ευρώπη δεν λέει αυτά τα πράγματα. Θέλει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες. Αυτό έκανε τώρα θέτοντας, από την Αμερική, εκτός κόμματος κάποια στελέχη, που δεν είχε δικαίωμα να το κάνει και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα το οποίος είναι αντικαταστατικό».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Οκτωβρίου, ο Στέλιος Κούλογλου αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποιώντας την απόφασή του στον Στέφανο Κασσελάκη με μία ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι τα αίτια της απόφασής του εδράζονται στην «έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης», αλλά και σε μία κατάσταση που «στερείται σοβαρότητας» στο κόμμα, ενώ όσον αφορά στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή γίνονται αναφορές στη «δημόσια συζήτηση», η οποία «περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή» και στις θέσεις του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που «βρίσκονται στους αντίποδες αυτών που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τοποθέτηση Κασσελάκη περί κώδικα δεοντολογίας

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο της αποχώρησης των μελών της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης  ζήτησε οι δύο βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα που συγκαταλέγονται μεταξύ των αποχωρησάντων, καθώς και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα, υπενθυμίζοντας τον κώδικα δεοντολογίας που έχουν υπογράψει.

«Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας στον οποίο έχουν συμφωνήσει, το 2β που λέει: “Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους”. Τους καλώ λοιπόν να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες! Όπως καλώ και τον κ. Κούλογλου στην Ευρωβουλή να κάνει το ίδιο! Επιτέλους, σεβαστείτε τη βάση του κόμματος! Επιτέλους σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο προσυπογράψατε!» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr