«Κουνάει το μαντήλι» στη Microsoft ο Στιβ Μπάλμερ

«Κουνάει το μαντήλι» στη Microsoft ο Στιβ Μπάλμερ
Photo:

Ο πρώην CEO της εταιρείας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το Δ.Σ. με ανοιχτή επιστολή προς τον διάδοχό του, Σάτια Ναντέλα.

Ο Στιβ Μπάλμερ που ανέλαβε το «τιμόνι» της Microsoft μετά την αποχώρηση του Μπιλ Γκέιτς, ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να στρέψει την προσοχή του στο νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα, τη διοίκηση της ομάδας του NBA, Los Angeles Clippers, την οποία εξαγόρασε έναντι 2 δισ. δολαρίων πρόσφατα.

Ο Μπάλμερ -που αντικαταστάθηκε ως CEO της Microsoft από τον Σάτια Ναντέλα αλλά είχε διατηρήσει τη θέση του στο Δ.Σ. της εταιρείας- έστειλε στον αντικαταστάτη του μία ανοιχτή επιστολή στην οποία επισημαίνει πως παρότι κατέχει ακόμη περισσότερες μετοχές της εταιρίας από κάθε άλλο μεμονωμένο άτομο -333 εκατ. μετοχές ή το 4% της εταιρείας- δεν θα έχει πια κανέναν λόγο στις αποφάσεις της μετά την αποχώρησή του.

«Έχω τη Microsoft στο αίμα μου, το κάνω εδώ και 34 χρόνια και θα το κάνω για πάντα», δηλώνει ο Μπάλμερ στην επιστολή του. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, δεν θα μπορεί να συνεχίσει στα καθήκοντά του στην εταιρεία λόγω των επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεών του την επόμενη χρονιά.

«Καμία εταιρεία στον κόσμο δεν διαθέτει το μείγμα ικανοτήτων software, cloud και hardware που έχουμε συγκεντρώσει εμείς εδώ. Πρόκειται να κάνεις ένα τολμηρό και ενθουσιώδες ξεκίνημα», γράφει ο Μπάλμερ στον διάδοχό του.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs

Ένας 47χρονος Ινδός στο τιμόνι της Microsoft

Ο Στιβ Μπάλμερ αφήνει -επιτέλους- το τιμόνι της Microsoft

Στον «πάγο» οι σχέσεις Microsoft-Nokia