Κουβέλης – Καραόγλου: Αλλαγή πολιτικής κι όχι πρόωρες εκλογές

Κουβέλης – Καραόγλου: Αλλαγή πολιτικής κι όχι πρόωρες εκλογές

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει κάλπες το φθινόπωρο.

«Καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» είπε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100), ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Απαντώντας, στην ίδια ερώτηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται τις εκλογές» αλλά «αλλαγή πολιτικής», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, «περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «καταστροφή» για την πορεία και για την οικονομία της χώρας και ενάντια στα μηνύματα που φαίνεται να έρχονται το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό.

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του έτους «είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι η ύφεση σιγά – σιγά αρχίζει να μειώνεται, συγκρατείται. Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά» και από την αμέσως επόμενη χρονιά «θα αρχίσουμε να πάλι να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη: Αλήθειες και ψέματα για το ελληνικό πλεόνασμα 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί και να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις και να απαλλαγεί από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου». Όμως για μία ακόμη φορά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σχετικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης είπε ότι οφείλονταν στο ότι «δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί» και αναφερόμενος στις διαφορές που υπήρχαν μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι είχε γίνει «γραπτή συμφωνία» όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, ότι «ναι μεν η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να απελευθερωθεί, αλλά τα δίκτυα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της ΔΕΗ πρέπει να μείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ