Η KPMG μπαίνει δυνατά στο χώρο της στρατηγικής

Η KPMG μπαίνει δυνατά στο χώρο της στρατηγικής

Μία από τις «Τέσσερις Μεγάλες» λογιστικές εταιρείες, αναπτύσσεται περαιτέρω.

της Κάρολιν Φέρτσαιλντ

Η εταιρεία προσθέτει μια νέα μονάδα στρατηγικής για να βοηθήσει τα εταιρικά στελέχη σε μια σειρά τομέων να προετοιμάζονται κατάλληλα για τις μεγάλες αλλαγές.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ανακοίνωσε το σχέδιό της για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος συμβουλευτικής στρατηγικού σχεδιασμού. Η KPMG, που ήδη παρέχει συμβουλές σε περίπου 1/3 των εταιρειών της λίστας Fortune 100, πρόκειται να δημιουργήσει τη δική της μονάδα στρατηγικής για να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της. Η KPMG Strategy, υπό την ομπρέλα του τμήματος συμβουλευτικής. Περίπου 900 εργαζόμενοι θα είναι «διασυνδεδεμένοι» με το εγχείρημα.

Η Λιν Ντόουτι, αντιπρόεδρος συμβουλευτικής της KPMG, θα επιβλέπει την KPMG Strategy.

«Η στρατηγική είναι η αφετηρία για το μετασχηματισμό που πρέπει να λάβει χώρα, και για την αλλαγή που είναι απαραίτητη για μια εταιρεία», λέει η Ντόουτι. «Εμείς μπορούμε να παράσχουμε μια οπτική και ένα όραμα για το μέλλον, για τους πελάτες μας σε σχέση με τους αντίστοιχους κλάδους».

Η εταιρεία αποφάσισε να εμβαθύνει στο ζήτημα της στρατηγικής εξαιτίας των γοργών ρυθμών με τους οποίους εξελίσσεται ο κόσμος των επιχειρήσεων παγκοσμίως. Από τις ταχέα μεταβαλλόμενες τεχνολογίες μέχρι την αυξανόμενη ρυθμιστική πίεση, η Ντόουτι παρατηρεί ότι οι πελάτες της KPMG ζητούν υπηρεσίες που αφορούν το μέλλον, ώστε να αυξήσουν την αξία για τους μετόχους και να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό. Αν και η KPMG ήδη προσφέρει λογιστικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, η στρατηγική θα επιτρέψει στην εταιρεία να σκέφτεται πιο μακροπρόθεσμα με τους πελάτες της, ως προς το πώς μπορούν να διαμορφώσουν τις δραστηριότητές τους.

«Όλη η προσέγγισή μας στην επεξεργασία στρατηγικής για τους πελάτες μας είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένη», προσθέτει η Ντόουτι. «Άλλοι οίκοι εταιρικής στρατηγικής δεν έχουν το βάθος της παγκόσμιας αποτίμησης ρίσκου που έχει η KPMG, ιδιαίτερα σε κλάδους όπου η ρύθμιση παίζει μεγάλο ρόλο, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ή η υγεία».

Διαβάστε ακόμα:

Οι 25 καλύτερες εταιρείες στο κόσμο για να εργαστείς