KPMG – ESG & Compliance Conference: Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο στο ESG, τόνισε ο Γεωργιάδης

KPMG – ESG & Compliance Conference: Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο στο ESG, τόνισε ο Γεωργιάδης
«Η συμμόρφωση είναι εχέγκυο για ένα πολύ λαμπρό μέλλον», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην έμφαση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην εταιρική διακυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Ο υπουργόςείπε πως το compliance είναι κάτι που έχει απολύτη ανάγκη η ελληνική κοινωνία, στο σύνολο της.

Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια χώρα αναξιόπιστη, που δεν λειτουργούσε με κανόνες και διαφάνεια.

«Η κυβέρνηση μας έχει ξοδέψει πολύ πολιτικό κεφάλαιο για το αλλάξει αυτό» και στάθηκε στο ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που ήταν πλήρως ευθυγραμισμένη με τις οδηγίες της Ένωσης, αναφορικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Η συμμόρφωση είναι εχέγκυο για ένα πολύ λαμπρό μέλλον, είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης έχει διανύσει πολύ δρόμο, αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, έχουμε κι άλλο δρόμο», όπως είπε.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Μαριλένα Κοπά, Events Coordinator και Marketing της KPMG στην Ελλάδα στάθηκε στη σημασία που έχει το ESG για τις επιχειρήσεις ενώ ευχαρίστησε τις εταιρείες που στηρίζουν το συνέδριο και τους χορηγούς επικοινωνίας, όπως το Fortune Greece.

Η ίδια είπε πως οι παράγοντες ESG αποτελούν προτειραιότητα τόσο για τους φορείς του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Nίκος Δημάκος, Partner, Head of Consulting της KPMG στην Ελλάδα, είπε ανέφερε «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απ’όλες τις επιχειρήσεις για να κάνουν το απαραίτητο compliance για να βελτιώσουν τις υποδομές».

Πρόσθεσε πως το κομμάτι του ESG είναι ένα ευρύ πεδίο και μίλησε για τη σειρά των εφαρμογών που αυτό έχει στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: