KPMG Global Cyber Day: 1.400 μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα κυβερνοασφάλειας

KPMG Global Cyber Day: 1.400 μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα κυβερνοασφάλειας
KPMG logo is seen in Berlin, Germany on 25 September 2019. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Ολοκληρώθηκε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με ρεκόρ συμμετοχών

Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) έφτασε στο τέλος του και μαζί του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η KPMG στην Ελλάδα διεξήγαγε το πρόγραμμα με επικεφαλής της δράσης τον Δρ. Θεόδωρο Στεργίου, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Υπεύθυνο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας και εισηγητές τους Νίκο Αναγνωστόπουλο, Επιβλέπων Ανώτερος Σύμβουλος, Βασιλική Μακρυγιάννη, Ανώτερη Σύμβουλος και Νεφέλη Χριστιά, Σύμβουλος στο ίδιο τμήμα. Παρά τη συγκυρία του COVID-19, το “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards to 2019.

O Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, δηλώνει σχετικά «Μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε, για άλλη μια χρονιά, να ενημερώσουμε νέα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, παρέχοντάς τους καλές πρακτικές προκειμένου να προστατευτούν κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Η εγκαθίδρυση υγιεινής κυβερνοασφάλειας αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα ελαχιστοποίησης του αντικτύπου των κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες, δυστυχώς, έχουν γνωρίσει δραματική αύξηση την τελευταία διετία. Μας εξέπληξε συνεπώς θετικά που μαθητές, ακόμα και δημοτικού, μας ανέφεραν ιστορίες μελών της οικογένειάς τους ή ρώτησαν την ομάδα μας τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ενίσχυση της προστασίας τους στο διαδίκτυο.

Με δεδομένη την ευρεία έκθεση των νέων – ακόμα και σχετικά μικρής ηλικίας – στον κυβερνοχώρο, κρίνουμε ότι οι ενημερωτικές δράσεις κυβερνοσφάλειας θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επίσημων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο διαρκούς και συνεχούς ενημέρωσης, σε ευθυγράμμιση με τις τεχνολογικές, κοινωνικές και διαδικτυακές αλλαγές.»

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας, KPMG στην Ελλάδα δηλώνει σχετικά με την διοργάνωση της δράσης « Η υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους διέπει την αντίληψη και την πρακτική μας. Μέσα από το πρόγραμμα KPMG Global Cyber Day  προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε ισχυρά θεμέλια για την προστασία των μαθητών από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου. Φέτος καταφέραμε να ενημερώσουμε 1 400 μαθητές και θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τα σχολεία, ώστε κάθε χρόνο να διαδίδουμε το μήνυμα για τη σημασία της κυβερνοασφάλειας σε όσους περισσότερους νέους και ενήλικες του περιβάλλοντός τους μπορούμε.»