KPMG International: Αύξηση 8,1% του κύκλου εργασιών το 2015

KPMG International: Αύξηση 8,1% του κύκλου εργασιών το 2015
Photo:

Στόχος της KPMG για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

H KPMG έκλεισε το οικονομικό της έτος ανακοινώνοντας έσοδα, ύψους 24,44 δις δολάρια σε παγκόσμια βάση. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 8,1 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Αυτή ήταν μια συναρπαστική χρονιά για την KPMG, καθώς σε συνδυασμό με συνεχείς καινοτόμες δράσεις και επενδύσεις πετύχαμε σημαντική ανάπτυξη λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Έχουμε επεκτείνει σημαντικά το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας, με σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες (D&A σε πραγματικό χρόνο), με ρεκόρ εξαγορών, και προσλαμβάνοντας χιλιάδες νέους, ιδιαίτερα ταλαντούχους επαγγελματίες» σχολίασε ο John B. Veihmeyer, Πρόεδρος της KPMG International.

Η KPMG διεθνώς βρίσκεται στην τρίτη χρονιά ενός πενταετούς επενδυτικού πλάνου, αξίας 1 δις δολαρίων για την ανάπτυξη υπηρεσιών Data & Analytics, τεχνολογίας και με λοιπές εξαγορές και επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές. Τους τελευταίους 12 μήνες οι εταιρείες-μέλη της KPMG σε όλο τον κόσμο έχουν ολοκληρώσει 29 σημαντικές συναλλαγές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων:

• Crimsonwing – διεθνής εταιρεία λύσεων πληροφορικής
• Watson Tower- εξαγορά της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού (HRSD) της εταιρείας
• Banarra – κορυφαία Αυστραλιανή σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αντίκτυπου εταιρεία

Η Αμερική σημείωσε ανάπτυξη της τάξης 14%, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, είχε αύξηση 4% ενώ οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού αύξησαν τα έσοδα τους κατά 8%.

Στόχος της KPMG για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα υποστηρίζουν την αυξανόμενη ζήτηση Ελεγκτικών και Φορολογικών κυρίως υπηρεσιών, αλλά και υπηρεσίες Στρατηγικού Σχεδιασμού, Transformation Technologies, Cyber Security και άλλων.

Η KPMG διατήρησε και τη χρόνια που πέρασε την παράδοσή της στην πρόσληψη κορυφαίων και ταλαντούχων αποφοίτων. Ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της με 24 000 απόφοιτους πανεπιστημίων καθώς και ανώτατων στελεχών, συμπεριλαμβανομένων 352 νέων συνεταίρων οι οποίοι προστέθηκαν στους 643 πρόσφατα προαχθέντες συνεταίρους. Το Ανθρώπινο Δυναμικό της KPMG αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 7% φτάνοντας συνολικά τους 174 000 εργαζόμενους, τον υψηλότερο αριθμό εργαζομένων που απασχολήθηκε ποτέ σε όλο το δίκτυο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Ελλάδος, Μάριος Τ. Κυριάκου είπε: «Η KPMG συνεχίζει για άλλη μια χρονιά να επενδύει σε σημαντικούς τομείς, σε αναπτυσσόμενες αγορές αλλά και στους ανθρώπους της, ενισχύοντας το δυναμικό της με εξαιρετικούς επαγγελματίες αλλά και αποφοίτους με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε πάνω από 200 000 αποφοίτους και της βράβευσή μας από το Universum ως 1 από τους 5 πιο ελκυστικούς εργοδότες παγκοσμίως».