KPMG και Microsoft βοηθούν τα διευθυντικά στελέχη στο μετασχηματισμό των φορολογικών και χρηματοοικονομικών λειτουργιών

KPMG και Microsoft βοηθούν τα διευθυντικά στελέχη στο μετασχηματισμό των φορολογικών και χρηματοοικονομικών λειτουργιών

Το μέλλον της φορολογίας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι επιχειρήσεις δοκιμάζουν να συμβαδίσουν, με ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, τις αλλαγές στην φορολογική πολιτική, τις αυξημένες απαιτήσεις συμμόρφωσης και πληροφόρησης, τις προκλήσεις του εργατικού δυναμικού και το μη αξιοποιημένο δυναμικό των δεδομένων. Ως μέρος μιας παγκόσμιας συμμαχίας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η KPMG[1] και η Microsoft πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία προηγμένων φορολογικών τεχνολογιών που βασίζονται στο cloud, που έχουν σχεδιαστεί για να στηρίζουν τις εταιρείες στον μετασχηματισμό τους, ώστε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εν μέσω των συνεχιζόμενων disruption της αγοράς.

Η KPMG και η Microsoft βοηθούν τις εταιρείες να καταστήσουν τις λειτουργίες τους έτοιμες για το μέλλον μέσω των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης, αυτοματισμού, και δεδομένων και αναλύσεων, με το Digital Gateway, την αποκλειστική πλατφόρμα της KPMG που βασίζεται στο Microsoft Azure cloud. Η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα μια πληθώρα νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων για κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των φορολογικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περισσότερες από 140 δικαιοδοσίες παγκοσμίως μέσω του προϊόντος KPMG Tax Reimagined.

Το KPMG Digital Gateway απευθύνεται στα διευθυντικά στελέχη μιας εταιρείας. Φέρνει εύχρηστη τεχνολογία στα χέρια μη τεχνολογικά εξειδικευμένων ατόμων, προκειμένου οι επικεφαλής των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν συμπεράσματα που θα τους βοηθήσουν να προβλέψουν το μέλλον. Το Digital Gateway προσφέρει μια σφαιρική εικόνα των συνολικών φορολογικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων μιας εταιρείας, σε πραγματικό χρόνο, και εντός μιας μοναδικής πλατφόρμας. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν εφαρμογές με βάση τα δεδομένα, τα ισχυρά εργαλεία μοντελοποίησης και τις διαδραστικές οπτικοποιήσεις του Digital Gateway που τους δίνουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν τη στρατηγική τους, να προβλέπουν αποτελέσματα, να σχεδιάζουν τις φορολογικές απαιτήσεις, να περιορίζουν τους κινδύνους, να εξοικονομούν έξοδα, και εν τέλει, τους οδηγούν σε απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Η KPMG και η Microsoft έχουν εμπλουτίσει την πλατφόρμα Digital Gateway με τρεις νέες εφαρμογές: τα Tax Advance, Data Factory και Connected Modeling. Τα δύο τελευταία χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία, τη σύνθεση και την οπτικοποίηση των δεδομένων από το σύστημα ERP μιας επιχείρησης, ενώ το Tax Advance είναι ένα εργαλείο συνεργασίας με βάση το cloud που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft για να διασυνδέει και να βελτιστοποιεί την υπάρχουσα διαχείριση εγγράφων ενός οργανισμού, καθώς και τις προσεγγίσεις σχετικά με τις διαδικασίες και τη ροή των εργασιών εντός των φορολογικών και οικονομικών τμημάτων.

Περισσότερα σχετικά με το KPMG Digital Gateway με την υποστήριξη της Microsoft

  • Παρέχει ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης στο πλήρες εύρος των φορολογικών δεδομένων
  • Μετατρέπει μη δομημένα δεδομένα σε αξιοποιήσιμα συμπεράσματα
  • Επιτρέπει σε επαγγελματίες που δεν ανήκουν στον τεχνολογικό κλάδο να χρησιμοποιούν εύκολα το εργαλείο
  • Αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για τη μείωση των πλεοναζόντων δεδομένων μεταξύ εφαρμογών
  • Συγχρονίζεται με μια σουίτα εργαλείων τρίτων
  • Εξοπλίζει τα ανώτερα στελέχη με μια αρχική οθόνη Control Tower, η οποία περιέχει μια σουίτα εφαρμογών που επεξεργάζονται δεδομένα, δημιουργούν ισχυρές οπτικοποιήσεις και άλλα πολλά

Ως κομμάτι της επένδυσης ύψους US$ 5 δισ.  στην τεχνολογία, το ανθρώπινο δυναμικό και την καινοτομία για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, και πάνω από US$1 δισ. πιο συγκεκριμένα σε φορολογική και νομική τεχνολογία, η KPMG χρησιμοποιεί τα Microsoft Azure και Azure AI ως τον κορμό για μια κοινή, παγκόσμια πλατφόρμα στο cloud που θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη γκάμα των ψηφιακών προϊόντων της με νέες καινοτομίες όσον αφορά τις δυνατότητες ελέγχου, τις φορολογικές λύσεις και τη διαχείριση κινδύνων μέσω του cloud.

H KPMG και η Microsoft πραγματοποίησαν την 1η Ιουνίου μια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τον μετασχηματισμό της φορολογίας και τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία και τα δεδομένα μπορούν να ξεκλειδώσουν την αξία προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε ανώτερα στελέχη, όπως οικονομικούς διευθυντές, φορολογικούς διευθυντές και διευθύνοντες συμβούλους.

«Τα διευθυντικά στελέχη αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά το disruption και την αβεβαιότητα. Είτε πρέπει να προετοιμαστούν για πιθανές αλλαγές στις φορολογικές πολιτικές των ΗΠΑ, να εφαρμόσουν παγκόσμιες φορολογικές πολιτικές του ΟΟΣΑ, να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πίεση ενσωμάτωσης των ESG στη γενική φορολογική τους αντιμετώπιση, ή να ορίσουν πώς μπορούν με λιγότερα να κάνουν περισσότερα, πολλά ηγετικά στελέχη δυσκολεύονται με το πώς θα καταφέρουν να προετοιμαστούν και να ανταποκριθούν» σχολιάζει ο Greg Engel, Vice Chair, Tax της KPMG στις ΗΠΑ. «Το KPMG Digital Gateway δημιουργήθηκε για να εξοπλίσει τα στελέχη με ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης σε ολόκληρο το εύρος των φορολογικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων, ώστε να μπορούν να προβλέψουν τι έρχεται και να πάρουν έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις, ακόμα και εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης αβεβαιότητας».

«Η KPMG και η Microsoft έχουν ξεκινήσει ένα πολυετές κοινό ταξίδι για να αλλάξουν τη ζωή των φορολογικών και οικονομικών επικεφαλής προς το καλύτερο και να μετασχηματίσουν τα φορολογικά τους τμήματα από κέντρα κόστους σε κέντρα αξίας. Η σχέση με το KPMG Tax είναι σε άμεση ανταπόκριση με τα τεράστια disruption που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες και την ανάγκη να τους βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν. Η KPMG βοηθάει την Microsoft να ξεπεράσει τα όρια της τεχνολογίας μας ώστε να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες των στελεχών» επισημαίνει η Jacky Wright, Chief Digital Officer, Microsoft

«Τα δεδομένα μιας επιχείρησης είναι ταυτόχρονα αχανή και πολύπλοκα, ενώ για να αντλήσουμε πραγματική αξία από αυτά, η σωστή τεχνολογία είναι κρίσιμη», λέει ο Brad Brown, Global Head of Tax Technology & Innovation της KPMG International. «Το Digital Gateway προορίζεται να αποτελέσει τη μοναδική πηγή αλήθειας της επιχείρησης για όλες τις φορολογικές και οικονομικές πληροφορίες της. Η σχέση μας με τη Microsoft είναι απόδειξη της επένδυσής μας στην φορολογική τεχνολογία που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα ανώτερα στελέχη να βγάλουν συμπεράσματα από τα δεδομένα τους ώστε στο τέλος να δημιουργήσουν αξία και να ενισχύσουν τα αποτελέσματα».

Τέλος, ο Γιώργος Πολίτης, Partner, Tax της KPMG στην Ελλάδα σχολιάζει επίσης «Κατά κάποιο τρόπο, τα δεδομένα είναι ένα ζωντανό και εξελισσόμενο περιουσιακό στοιχείο για την επιχείρηση το οποίο αν αξιοποιηθεί μπορεί να απελευθερώσει νέες ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για μείωση κόστους, δημιουργία νέων εσόδων και ανάπτυξης. Ξεκλειδώνοντας την αξία αυτών των δεδομένων, οι οργανισμοί μπορούν να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η συνεργασία με τη Microsoft θα βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά μέσω της ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης δεδομένων, KPMG Digital Gateway, η οποία είναι χτισμένη στο Cloud και ενσωματώνει τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία δίνοντας πρόσβαση σε ένα περιβάλλον όπου τα δεδομένα, οι τεχνολογίες και τα εργαλεία γίνονται ένα».

[1]Καθ’ όλο το παρόν έγγραφο, οι λέξεις «εμείς», «KPMG» και «μας» αναφέρονται στο δίκτυο των ανεξάρτητων εταιρειών μελών που φέρουν την επωνυμία της KPMG και αποτελούν συνδεδεμένες εταιρείες της KPMG International ή μίας ή περισσοτέρων εταιρειών της KPMG International.