Κρατικά κονδύλια της Βαυαρίας κατέληξαν σε ιστοσελίδα πορνό!

Κρατικά κονδύλια της Βαυαρίας κατέληξαν σε ιστοσελίδα πορνό!

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις – Αναρμόδιοι δηλώνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Κρατικά κεφάλαια που προορίζονταν για τη στήριξη εταιρειών χορηγήθηκαν σε έναν ιστότοπο «μόνο για ενήλικες» που καλούσε τους χρήστες του να κατεβάζουν σκληρό πορνό, παραδέχτηκαν σήμερα αξιωματούχοι του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Ο ιστότοπος, που φιλοξενούσε ερασιτεχνικά πορνογραφικά βίντεο, φέρεται να επιχορηγήθηκε με πενταψήφιο ποσό. Σύμφωνα με τις βαυαρικές αρχές, οι ιδιοκτήτες του είχαν απευθυνθεί σε μια ανεξάρτητη υπηρεσία, την Bayern Innovativ, στην οποία είχε ανατεθεί η διανομή της κρατικής βοήθειας. Η πρόταση που της υποβλήθηκε, για τη δημιουργία ενός ιστοτόπου που θα αγόραζε και τα πουλούσε ερασιτεχνικές ταινίες πορνό ήταν νόμιμη, με βάση τη γερμανική νομοθεσία, αρκεί οι χρήστες να ήταν άνω των 18 ετών.

Οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι οι ιδιοκτήτες του ιστότοπου κέρδισαν την επιχορήγηση για τις νεοσύστατες εταιρείες τον Νοέμβριο του 2012. Η κυβέρνηση, διευκρίνισαν, δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη λειτουργία της Bayern Innovativ και τις αποφάσεις που λάμβανε όσον αφορά τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων.

Η Bayern Innovativ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Ανέτε Καρλ, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο συντηρητικό κρατίδιο της Βαυαρίας, εξέφρασε την οργή της για την απόκάλυψη. “Τα προγράμματα επιχορηγήσεων έχουν ως στόχο να προωθούν την επιχειρηματικότητα, όχι το πορνό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο