Κρέτσος: Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός…

Κρέτσος: Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΧΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Θα επιστραφούν τα χρήματα στους δύο νέους υπερθεματιστές.

Ξεκάθαρος ήταν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Όπως ανέφερε «αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια περιορίστηκε να πει ότι «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν».
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές. Είπε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια.

Κάλεσε επίσης την ΝΔ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης …
Ανέφερε ότι είναι λυπηρό να εκφοβίζονται δημόσιοι λειτουργοί και κάλεσε όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη στο απυρόβλητο να κάνει τη δουλειά της

Εκτίμησε πως με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άλλαξε τίποτα. Σημείωσε πως είναι μια μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση λέγοντας πως ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι συμβατό με το Σύνταγμα.

ΣτΕ: Βάσιμες οι αιτήσεις των καναλιών- Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ

«Ας μην σπεύδουν κάποιοι να προδικάσουν το αποτέλεσμα»
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα» αναφέρει, επί λέξει, το κυβερνητικό στέλεχος.

Παππάς: Κάποιοι θέλουν εκλογές μέσω δικαστικών αποφάσεων

«Πρόκληση αν επανέλθει η τροπολογία Παππά»
Τυχόν επαναφορά της «τροπολογίας Παππά» για τα κανάλια, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα είναι απαράδεκτη πρόκληση, προειδοποιεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο twitter, σχολιάζει την απόφαση του ΣτΕ και την πιθανή επαναφορά της «τροπολογίας Παππά»:

«Μετά την απόφαση του ΣτΕ, τυχόν επαναφορά της διαβόητης “τροπολογίας Παππά” θα είναι απαράδεκτη πρόκληση στη θεσμική και δημοκρατική τάξη».