Κρίσιμη μέρα για το MEGA – Τα σενάρια για το κανάλι

Κρίσιμη μέρα για το MEGA – Τα σενάρια για το κανάλι

Οι μέτοχοι αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους για την ΑΜΚ του καναλιού.

Στα χέρια των μετόχων του, Στ. Ψυχάρη (ΔΟΛ), Φ. Μπόμπολα (Πήγασος) και Β. Βαρδινογιάννη (Όμιλος εταιρειών) βρίσκεται το μέλλον του Μega, μετά τη λήξη της προθεσμίας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Μάιο.  Mέχρι στιγμής οι μέτοχοι δεν συμμετείχαν ώστε να καταβάλουν τα ανάλογα ποσά και συνεπώς να ενισχύσουν το κανάλι τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον σοβαρά η βιωσιότητά του. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση εννεαμήνου 2015 της “Τηλέτυπος”, που διαχειρίζεται το Μega, «εάν δεν αντληθούν 15,1 εκατ. ευρώ, αυτό συνεπάγεται την ύπαρξη σηµαντικής αβεβαιότητας σχετικά µε τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του οµίλου».

Έτσι ιδιαίτερης σημασίας είναι η σημερινή συνεδρίαση όπου οι μέτοχοι αναμένεται να ξεκαθαρίζουν τη στάση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που υπάρχει, αν δεν βρεθούν τα 15 εκατ. ευρώ, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και την ομαλοποίηση του δανεισμού, είναι να αναλάβουν ρόλο οι τράπεζες, κατά το μοντέλο της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ, δηλαδή να βρουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες τους επενδυτές εκείνους που θα αναλάβουν την πορεία του Mega.

Αν οι τράπεζες αναλάβουν την πρωτοβουλία θα κάνουν ακόμη έναν νέο κύκλο επαφών με τους υφιστάμενους μετόχους και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν, με τον σταθμό εν λειτουργία, να αναζητήσουν νέους μετόχους που θα βάλουν χρήματα στην επιχείρηση, έτσι ώστε να υπάρξει η αναδιάρθρωση του σταθμού.

Οι τράπεζες θα μπορέσουν να ορίσουν νέα διοίκηση, η οποία θα αναλάβει την εταιρεία, μέχρι όμως να συμβεί αυτό ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Πεφάνης, θα είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να συμμετάσχει το Mega στην επερχόμενη αδειοδότηση, ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να έχει λόγο να υπάρχει και να διαθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μπορέσει να μπει ως εγγύηση για τις τράπεζες, όπως αναφέρει το typologies.gr.