Κριστιάνο Ρονάλντο: Δισεκατομμυριούχος και επίσημα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δισεκατομμυριούχος και επίσημα
epa08329337 (FILE) - Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring the equalizer from the penalty spot during the first leg of the Coppa Italia semi final soccer match between AC Milan and Juventus at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 13 February 2020 (reissued on 28 March 2020). On 28 March 2020 Juventus FC announced, amid the COVID-19 coronavirus crisis, to have 'reached an understanding with players and coach of the First Team for the reduction of their compensation for an amount equal to the monthly payments of March, April, May and June 2020'. EPA/MATTEO BAZZI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέρα από ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί πλέον να αποκαλείται και σύγχρονος κροίσος, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία με κέρδη 1 δις δολαρίων κατά τη διάρκεια της αθλητικής καριέρας του.

Έχει κατακτήσει Champions League, πρωταθλήματα, Κύπελλα, Χρυσές Μπάλες και Euro και τώρα μπορεί να καμαρώνει για ένα ακόμα βραβείο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν είναι χειροπιαστό όπως όλα τα προηγούμενα ωστόσο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο αφού αποτυπώνει το τεράστιο μέγεθος της επιτυχίας, της δημοφιλίας, της εμπορικότητας και της αναγνωρισιμότητας που απολαμβάνει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ όλα αυτά τα χρόνια που χτίζει την αυτοκρατορία του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο CR7 έχει πλέον τον άτυπο τίτλου του μοναδικού εκπροσώπου της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς που είναι δισεκατομμυριούχος, αφού η περιουσία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ήτοι 885.000.000 ευρώ.

Φυσικά, ο στράικερ της Γιουβέντους κάνει θραύση και το 2020, με το περιοδικό να τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση της λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους σελέμπριτις στον πλανήτη για αυτή τη χρονιά, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που κάνουν.

Το μοντέλο Κάιλι Τζένερ βρίσκεται στην κορυφή με έσοδα 590.000.000 δολαρίων και την ακολουθεί ο τραγουδιστής και στιχουργός, Κάνιε Γουέστ, με 170.000.000 δολάρια, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει κέρδη 105.000.000 δολαρίων και να είναι τέταρτος στη σχετική λίστα και δεύτερος όσον αφορά στους αθλητές, πίσω μόνο από τον θρυλικό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ με 106.300.000 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, τα 60.000.000 δολάρια προέρχονται από μισθούς και κατακτήσεις εντός γηπέδου και τα 45 από συμφωνίες με χορηγούς, με τον Πορτογάλο να βγαίνει μάλιστα νικητής στην άτυπη κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι, κερδίζοντας 1.000.000 δολάρια παραπάνω από τον Αργεντινό τη χρονιά που πέρασε.

Ο Ρονάλντο είναι επιπλέον ο πιο δημοφιλής αθλητής στα social media έχοντας ξεπεράσει τους 200.000.000 ακόλουθους στο Instagram πριν μερικούς μήνες, με το Forbes να επισημαίνει μάλιστα πως είναι μόλις ο τρίτος αθλητής στην ιστορία που σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου, ακολουθώντας τα χνάρια των Τάιγκερ Γουντς και Φλόιντ Μέιγουεδερ.

Πηγή: sport24.gr