Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για εμμονή στη λιτότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η επιμονή στο μνημόνιο και στη λιτότητα δεν μπορεί να έχει ποτέ happy end για την κοινωνία, παρά τις επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «πολύ γρήγορα, από το φιάσκο του success story και του πρωτογενούς πλεονάσματος, περάσαμε στο νέο επεισόδιο του χρηματοδοτικού κενού και των νέων μέτρων που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό».

Διαβάστε ακόμη: Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι οριζόντια μέτρα ο στόχος της κυβέρνησης

Σημειώνει, επίσης, ότι ο φόρος στα ακίνητα, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, οι καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν αποτελούν «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις, αλλά βαθιά αντιδραστικές αλλαγές, που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας και η αντικατάστασή της από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης και ανάπτυξης, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.