Κτίριο 17 ορόφων με βασικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ χωρίς ρεύμα!

Κτίριο 17 ορόφων με βασικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ χωρίς ρεύμα!

Νέα διακοπή ρεύματος στο κτιριακό συγκρότημα ATRINA λόγω μεγάλων οφειλών στη ΔΕΗ.

Στην τρίτη κατά σειρά διακοπή της ηλεκτροδότησης του 17όροφου κτιριακού συγκροτήματος ATRINA στο Μαρούσι προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τη ΔΕΗ, καθώς οι ιδιοκτήτες του συνεχίζουν να μην πληρώνουν τα χρέη τους. Το θέμα είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα τον περασμένο Μάιο, όταν και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, και μέχρι πρότινος διαχειριστής του συγκροτήματος, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, αφού το οικονομικό αδιέξοδο μεγαλώνει και λύση τακτοποίησης του χρέους προ τη ΔΕΗ, ύψους πλέον 1,4-1,5 εκατ. ευρώ, δεν διαφαίνεται.

Το κτιριακό συγκρότημα ATRINA, ηλεκτροδοτείται από μια παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία ηλεκτροδοτούνται μεταξύ άλλων δύο υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Έλεγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου, καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, η ΔΕΗ εκδίδει ένα συνολικό λογαριασμό επ’ ονόματι της διαχείρισης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη διαχείριση, ενώ το ίδιο κάνουν και άλλοι ενοικιαστές.

Στο παρελθόν η ΔΕΗ είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς εκείνη δεν τήρησε.

Λόγω της μεσολάβησης των capital controls τον Ιούλιο η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότηση, ενώ σε επικοινωνία που είχε με την Διαχείριση ενημερώθηκε για την τοποθέτηση προσωρινού Διαχειριστή που θα ασχοληθεί με το θέμα. Τελικά από τις 23 Απριλίου που η διαχείριση του κτιρίου κατέβαλε το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα η ΔΕΗ δεν ξαναείδε εξόφληση αλλά την ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει σε 1.505.465 ευρώ στις 29 Σεπτεμβρίου η οποία στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να ανέλθει σε 1.558.437 ευρώ.