Λαφαζάνης: Θα είμαστε το μέτωπο που θα σαρώσει τα μνημόνια

Λαφαζάνης: Θα είμαστε το μέτωπο που θα σαρώσει τα μνημόνια

«Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί η επιβίωση της χώρας», σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Αν χρειαστεί να φύγουμε από την ευρωζώνη για να καταργήσουμε τα μνημόνια, αυτό θα γίνει συντεταγμένα. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί η επιβίωση της χώρας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσέθεσε: «η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να παραιτηθεί αυγουστιάτικα και να προχωρήσει σε εκλογές-εξπρές. Αυτό γίνεται γιατί δεν έχει καλό σκοπό. Θέλει να αποφύγει το να νιώσει ο λαός τις συνέπειες από τις μνημονιακές επιλογές».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: «Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι άλλο ένα κόμμα. Φιλοδοξεί να γίνει μέτωπο λαϊκής βάσης και λαϊκής συμμετοχής. Θέλουμε να γίνουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο που θα σαρώσει τα μνημόνια, ένα μέτωπο προοδευτικό, ενάντια στο κατεστημένο και στην αντίδραση.Βασικός άξονας είναι η ακύρωση των μνημονίων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.Θέλουμε να είμαστε μέτωπο λαϊκής ενότητας για να σταματήσει η καταστροφική λιτότητα, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν ανετράπη, παραιτήθηκε. Φοβήθηκε να πάει στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης» και πως «δεν υπάρχουν εκβιαστές, αν δεν υπάρχουν θύματα εκβιασμών. Δεν γίνεται να κυβερνά τη χώρα η Μέρκελ».

Διαβάστε επίσης: «Λαϊκή ενότητα» το νέο κόμμα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη