Λαφαζάνης: Βιώσιμη επιλογή το οργανωμένο Grexit

Λαφαζάνης: Βιώσιμη επιλογή το οργανωμένο Grexit

«Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στο CNBC.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογράμμισε πως βασικός στόχος του κόμματός του είναι η κατάργηση του Μνημονίου.

«Οι αρχές του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποταγής και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε: «Η Λαϊκή Ενότητα θέλει να συνεχίσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να εμμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις. Θα στηρίξουμε μια αποκεντρωμένη οικονομία, την οποία θα διαχειρίζονται συνδικάτα, εργατικά συμβούλια, συνεταιρισμοί δήμων και κοινοτήτων».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχθηκε μια δανειακή συμφωνία που απαιτεί καταστροφικές πολιτικές –συμπεριλαμβανομένων μειώσεων των μισθών και των συντάξεων- κάτι που μπορεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία”.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει πως είναι αντίθετος με την υλοποίησή τους, καθώς επίσης αντιτίθεται και στις αυξήσεις στη φορολογία και στις περικοπές των συντάξεων.

Παράλληλα σημείωσε πως: «ένα οργανωμένο Grexit με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, είναι μια βιώσιμη επιλογή. Εάν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη και να επαναφέρουμε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω πως αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα όπως προπαγανδίζει η ευρωζώνη», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.