Lamda Development για το Εληνικό: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί

Lamda Development για το Εληνικό: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί

Η εταιρεία προβλέπει ότι έως το 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα της επένδυσης.

«Από το Νοέμβριο του 2015 υπάρχει συντονιστής έργου από την κυβέρνηση στο project του Ελληνικού και θεωρητικά οι υπάρχουσες εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως το Νοέμβριο του 2016. Έχει χαθεί βέβαια πολύτιμος χρόνος, αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. Ευελπιστούμε ότι μέχρι την άνοιξη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα», ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης, διευθυντής χρηματοοικονομικών της Lamda Development, στη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κοκκίδη, «η σύμβαση έχει υπογραφεί, είναι αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού, επικυρωμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν μπορεί να αλλάξει. Αν τώρα η κυβέρνηση ζητήσει κάποιες δευτερεύουσες τροποποιήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι όμοροι δήμοι, τότε αυτό θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε. Αλλά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ριζικά η σύμβαση».

Αν λοιπόν την άνοιξη του 2017 ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και το έργο ψηφιστεί από τη Βουλή προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, εκτιμάται ότι η κατασκευή του έργου μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2017.