Lamda Hellix: Δημιουργεί «Πράσινο» χώρο στάθμευσης στο Athens Data Center Campus

Lamda Hellix: Δημιουργεί «Πράσινο» χώρο στάθμευσης στο Athens Data Center Campus
Στις 42 θέσεις στάθμευσης θα εγκατασταθούν 444 φωτοβολταϊκά πάνελ, συγκεντρώνοντας ηλιακή ενέργεια περίπου 100 kW που μπορεί να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα αντισταθμίζοντας περίπου 140 τόνους CO2 ετησίως.

Η Lamda Hellix, A Digital Realty Company, πιστή στις διαρκείς δράσεις της για βιώσιμες λύσεις προς όφελος του περιβάλλοντος, δημιουργεί «πράσινο» χώρο στάθμευσης για το Athens Data Center Campus εγκαθιστώντας ηλιακά καλύμματα στάθμευσης, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό και σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων.

Στις 42 θέσεις στάθμευσης θα εγκατασταθούν 444 φωτοβολταϊκά πάνελ, συγκεντρώνοντας ηλιακή ενέργεια περίπου 100 kW που μπορεί να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα αντισταθμίζοντας περίπου 140 τόνους CO2 ετησίως. Η ηλιακή αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του εγκαταστάσεων του Athens Data Center Campus ενώ τα ηλιακά καλύμματα στάθμευσης θα μειώσουν την άμεση έκθεση των οχημάτων στο φως του ήλιου προστατεύοντας τόσο τα οχήματα όσο και το περιβάλλον από την επιπρόσθετη χρήση κλιματιστικού και κατανάλωσης καυσίμου. Επιπλέον, ο χώρος στάθμευσης θα παρέχει και υποδομή φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Ταυτόχρονα, για τη μείωση του φαινομένου της φωτορύπανσης και της κατανάλωσης ενέργειας, θα υπάρχει κάλυψη φωτισμού του χώρου στάθμευσης με κατάλληλων προδιαγραφών φωτιστικά LED που περιορίζουν την υπερεπάρκεια του φωτός και τη συνακόλουθη άσκοπη και ανεξέλεγκτη διάχυσή στου στο περιβάλλον.

Επίσης, έχει γίνει ειδική μελέτη για την άμεση απορρόφηση των ομβρίων υδάτων στο έδαφος και την αποφυγή της απορροής τους, φαινόμενο επισφαλές για τις πόλεις καθώς καταλήγουν στις φυσικές πλωτές οδούς με αυξημένη θερμοκρασία κι έχοντας συλλέξει επικίνδυνους ρύπους, ενώ ενισχύεται σημαντικά και ο χώρος πρασίνου με δενδροφυτεύσεις.

Ο Γιάννης Νούλης, Director Integration & Consulting Services, δήλωσε: «Η δημιουργία αυτού του χώρου στάθμευσης στα πρότυπα των διεθνών προδιαγραφών και βέλτιστων πρακτικών για την ενεργειακή απόδοση, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις δράσεις που λαμβάνουμε τόσο στις δικές μας υποδομές όσο και των πελατών μας, για την υλοποίηση έργων βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικά μετά τη δέσμευσή μας να είμαστε  κλιματικά ουδέτεροι έως το 2030 ως μέρος του «Συμφώνου για Κλιματικά Ουδέτερα Data Center» (Climate Neutral Data Centre Pact), φροντίζουμε ώστε κάθε μας έργο και ενέργεια να ακολουθεί τα πιο αυστηρά κριτήρια «πράσινης» ανάπτυξης».